Colombo Pinot Nero ‘Apertura’ - De Grote Hamersma

Colombo

Pinot Nero 'Apertura' 2016
Geproefd op 12 april 2021

Domein van Antonio Colombo, een cardioloog die waarschijnlijk meende dat wijn dermate goed voor de gezondheid is dat hij besloot om zelf maar een domein in Piemonte aan te schaffen. En nu eens niet om die eeuwige dolcetto, barbera en nebbiolo aan te planten: hij zette pinot nero in de grond. Op aanbeveling van meester-wijnmaker en oenoloog Riccardo Cotarella overigens, een en ander geheel conform schoenmaker hou je bij je leest. 

Enfin, geef mij zo'n cardioloog. Dan smeek ik hem om driemaal daags een glaasje Apertura voor te schrijven. Aangenaam vlezig, warme kersen, zoete pruimen, lichte zuren, een eerste aanzet tot herfstbeleving. Pinot nero die de pols sneller doet kloppen.  Is er een dokter in de zaal? Ja? En neem zelf ook wat. Misschien maar een glaasje Maxima van diezelfde pinot nero? Die is ook niet te versmaden. 

wine-score-star
Rood
- Piemonte - Italië
Producent: Colombo pinot nero >
14%
medium
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 21.30
wine-score-star
Rood
- Piemonte - Italië
Producent: Colombo
pinot nero >
14%
medium
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 21.30
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.