Colombo Alta Langa Riserva - De Grote Hamersma

Colombo

Alta Langa Riserva
Geproefd op 12 april 2021

Jazeker, niet alles wat bruist in Italië is prosecco. Ziehier een 'op de klassieke methode' gemaakte mousserende. Aha, u bedoelt op 'de champagnemanier'? Inderdaad, maar zo mag je het niet noemen als je je druivensap zijn tweede vergisting buiten de regio Champagne laat ondergaan. 

En dat Alta Langa? Da's een relatief nieuw gebied in Piemonte waar ze de techniek 'officieel' ook mogen toepassen. Naar tevredenheid geproefd. Met dank aan de pinot nero waarmee Riccardo Cotarella, de wijnmaker van dienst, ook al van die fijne stille weet te maken (zie ook zijn Apertura en zijn Maxima). 

Vijf jaar rijping op eigen gisten. Drie rode glaasjes in de Gambero Rosso, dé Italiaanse wijnduider. En ik zou zeggen: schenk nog drie heel grote andere glazen vol. Aardbeitjes met notencrumble, frambozen op velours slippers, snippertje marsepein, slagromigheid (en dan niet uit zo'n spuitbus; zelf geklopt) en een fijne, droge weldadige afdronk. Luxe waar. Geen luxe prijs. 

wine-score-star
Rosé Mousserend
- Vino Spumante - Italië
Producent: Colombo pinot nero >
13%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 24.80
wine-score-star
Rosé Mousserend
- Vino Spumante - Italië
Producent: Colombo
pinot nero >
13%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 24.80
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.