Raventós i Blanc de Nit - De Grote Hamersma

Raventós i Blanc

de Nit
Geproefd op 4 februari 2023

Klassieke cavaproducent van topniveau. Wenst geen cava meer op het etiket te gebruiken: de te lage kwaliteitseisen die de consejo regulador stelden waren de aanleiding. Heeft zelf een denominación de origen in het leven geroepen waar de lat hoger ligt: Conca del Riu Anoia. Maakt daar een rosé die door de importeur 'een feestbeest' wordt genoemd. 

Sorry hoor, maar dan zie ik toch een breezersletje dat van hand tot hand gaat op onwijs gave party's van studentenverenigingen die ontgroening en mishandeling met elkaar verwarren. Daar komt de Nit niet. Is een en al beschaving. Ook de 2020 oogst weer. Verfijnd en transparant rood fruit: bosaardbeien, haarloze framboos en kleine kers. Kleine zuren, room zonder schroom, vleugje rokerigheid en fijne notencrumble dit jaar. 

Kan zo de rode loper op richting een fundraising party waar geld wordt opgehaald om de mens weer wat beschaving bij te brengen. 

wine-score-star
Rosé Mousserend
- Conca del Riu Anoia - Spanje
Producent: Raventós i Blanc macabeu >monastrell >parellada >xarel·lo >
12%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 18.95
wine-score-star
Rosé Mousserend
- Conca del Riu Anoia - Spanje
Producent: Raventós i Blanc
macabeu >monastrell >parellada >xarel·lo >
12%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.