Griesel & Compagnie Pinot Prestige Brut Nature - De Grote Hamersma

Griesel & Compagnie

Pinot Prestige Brut Nature
Geproefd op 15 april 2021

Neem vast een voorproefje op wat komen gaat bij de Blanc de Blancs Brut van Griesel & Compagnie. Zoek vervolgens zelf wat gezelschap. En dat zal zich snel aandienen met deze Pinot Prestige in het vooruitzicht. Schenken maar. Aandacht vragen. Niet gedachteloos naar binnen kukelen op de 'receptiewijze.' In de nabijheid van statafels wordt immers vaak lauwwarme prutprosecco geschonken.

Griesel. Ondanks de naam de serene schoonheid van pinot noir. Deels (40%) opgevoed op roestvrij staal (wat klink 'Edelstahl' in het Duits toch veel veelbelovender), deels (35%) op groot hout, deels (25%) op barriques. Een zacht mollige mousse aanzet, een rookzweem, gedroogd wit fruit, lichte notigheid, manzanilla-ziltigheid, mineraalstrak en een groot reanimerend vermogen. Opgeteld: 100% een buitengewoon goede Sekt voor dit geld. 

wine-score-star
Wit Mousserend
Producent: Griesel & Compagnie pinot noir >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 25.95
wine-score-star
Wit Mousserend
Producent: Griesel & Compagnie
pinot noir >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 25.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.