Primus Carmenère - De Grote Hamersma

Primus

Carmenère 2018
Geproefd op 20 april 2021

Carmenère zoals ze 'm alleen in Chili kunnen maken. Meestal sowieso al goed, zelfs op het lagere prijsniveau. Maar van een goede producent met een iets ambitieuzer prijskaartje veelal veel beter. Maak kennis met de Primus van Veramonte (zie ook hun Ritual) en geniet van carmenère en De Kunst van De Koffieboon. Het is een druif altijd die wordt omzweemd door koffieassociaties. En dan heb ik het niet over dat potje dat al gedurende een uur of drie op het warmhoudplaatje staat te verpieteren. 

Laten we maar Kopi Luwak nemen. Gemaakt van bonen die eerst zijn opgegeten door een civetkat en daarna weer zijn uitgepoept. Bijzondere koffie. Kostbare koffie. En daar blijft het niet bij. Daar komt ook nog een kersenbonbon bij. En een bramentaartje. En nog meer kostbare chocolade die tegenwoordig gevuld, geparfumeerd en bestrooid wordt met de meest bijzondere specerijen. 

Enfin, zo'n wijn dus. Die ook een beetje naar koffie smaakt. Maar vooral naar meer.

wine-score-star
Rood
- Colchagua Valley - Colchagua Valley
Producent: Primus carmenère >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
L’Exception € 14.50
wine-score-star
Rood
- Colchagua Valley - Colchagua Valley
Producent: Primus
carmenère >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
L’Exception € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.