Dveri-Pax Šipon ‘Brut’ - De Grote Hamersma

Dveri-Pax

Šipon 'Brut'
Geproefd op 26 april 2021

Moderne wijnmakerij in een vertrouwde historische wijnmaakomgeving: al sinds 1139 maakten de Benedictijner monniken in de kelders van hun klooster in Admont. Anno nu is het wijnstokje overgedragen aan Danilo Flakus, en die gelooft erg in mousserend. En in de furmint, een druif die in eerste instantie zijn reputatie dankte aan de legendarische zoete Tokaji uit Hongarije maar tegenwoordig ook steeds vaker wordt gebruikt om snerpend droog wit van te maken. 

Flakus gebruikt 'm echter als materiaal voor om via de méthode traditionelle mousserend van te maken. Gelukkig is dat niet louter curieus maar ook smakelijk. Minder droog overigens dan we zouden verwachten op basis van druif en brut. Druivig, rijpe peer, dito appel, zelfs een tropentrippeltje, bloesemende rondingen en jawel, uiteindelijk een brutwaardige afdronk. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Štajerska - Slovenië
Producent: Dveri-Pax furmint >
12%
droog
Te koop bij Prijs
Parelwijn € 17.50
wine-score-star
Wit Mousserend
- Štajerska - Slovenië
Producent: Dveri-Pax
furmint >
12%
droog
Te koop bij Prijs
Parelwijn € 17.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.