AH Excellent Selectie

Coteaux Bourguignons Chardonnay 2020
Geproefd op 30 apr 2021

Tot 2011 ging deze appellation als Bourgogne Grand Ordinaire door het leven. Maar de associaties met bouwvakkersdecolletés, paarse leggings met cellulitisprint en getatoeëerde staffordshireterriërs zijn nu eenmaal niet erg ‘wijnig’. Nee, dan toch liever Coteaux Bourguignons, de Bourgondische heuvels. Klinkt een stuk sjieker.

Maar het is overigens nogal een ruim begrip. Beslaat de hele Bourgogne. Van Auxerre tot Beaujolais. En qua druivengebruik zijn de officiële instanties al net zo scheutig. Voor de hand liggend zijn pinot noir en chardonnay. Maar ook soorten van minder naam en faam zoals  aligoté, tressot en césar mogen heuvelop. En ze vervolgens allemaal bij elkaar tot wijn maken mag ook. Klinkt eigenlijk ook wel een beetje ordinair maar enfin.

Hoe dan ook, voor de Excellent Selectie is pure chardonnay gebruikt. En puur is-ie. De verse 2020 oogst is met sappig tropisch fruit, een gulle roomlik en het fris van kokosyoghurt vanuit de Bourgondische heuvels tot ons gekomen in de Hollandse laaglanden.  

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Albert Heijn
AH Excellent Selectie
Wit
Coteaux Bourguignons - Frankrijk
chardonnay >
12,5%
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 7,99