Carmenère Reserva Privada - De Grote Hamersma

Carmenère

Reserva Privada 2021
Geproefd op 18 november 2022

Geen naam. Geen plichtplegingen op het etiket. Wel een hert. Dat kon er voor nog geen vier euro klaarblijkelijk wel nog af. Wat doet dat beest daar? Geen idee. Meestal staat er dan op het achteretiket dan wel een verhandeling. Dat het dier bijvoorbeeld het heilige symbool is van de plaatselijke bewoners van de vallei. Of in ieder geval dan toch wel een spijsadvies dat de wijn in kwestie geweldig combineert met het beest. 

Maar het enige dat ik aantref is dat de wijn rood is. Dat er sulfiet in zit. Maar dan in vierentwintig talen. Lidl zit nogal hier en daar zoals je weet. Enfin, bulkbottelingetje waar vorig jaar al niks mis mee was en nu weer niet.  Sappig donker fruit, een karakteristiek kruimeltje cacao, een espressorandje en een snufje zoetigheid namens wat eikenhoutinbreng. Eigenlijk wel behoorlijk goed voor dit geld. En daar is geen woord Spaans bij.  Ook niet bij het advies om zelfs even te decanteren voor je 'm inschenkt. Zo'n hert houdt wel van een beetje frisse lucht. 

wine-score-star
Rood
- Valle Central - Chili
Producent: Carmenère carmenère >
13%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Lidl € 3.99
wine-score-star
Rood
- Valle Central - Chili
Producent: Carmenère
carmenère >
13%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Lidl € 3.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.