Via Caritatis Lux de Caelo - De Grote Hamersma

Via Caritatis

Lux de Caelo 2020
Geproefd op 5 mei 2021

Zo'n beetje het grootste compliment dat je een rosé kunt geven is dat deze waarachtig naar 'echte wijn' smaakt. Enfin, die loftuiting wilden ze bij Via Caritatis wel hebben. Dat ze de zaken daar serieus aanpakken kun je overigens al lezen bij hun Vox Angelorum. Buitengewoon gesoigneerde verschijning. Het mooiste fruit na de table de tri. Een adviseur aan boord die in 2010 door Robert Parker tot oeneoloog van het jaar werd gekozen (en daarna alleen maar beter is geworden). 

Een en ander telt allemaal op naar fijn, luxe banketbakkersroodfruit, het zachte getik van vanillestokjes, zuidelijke specerij en terughoudende citrus. Geen enkele aandrang om oppervlakkig de dorst te lessen. Ga ervoor zitten. Ga erbij liggen. 'Ga mediteren' adviseert de importeur. Goed idee. En dan als de yogi niet oplet stiekem even mijmeren over wat erbij te eten. Hoeft niet per se vega of vegan te zijn. Maar serveer er wel iets bij: 15 procent kom je zelfs bij 'echte wijn' niet dagelijks tegen. Post-aperitief rosé. 

wine-score-star
Rosé
- Ventoux - Frankrijk
Producent: Via Caritatis grenache >syrah >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Mondovino € 19.95
wine-score-star
Rosé
- Ventoux - Frankrijk
Producent: Via Caritatis
grenache >syrah >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Mondovino € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.