Garzón Pinot Rosé de Corte - De Grote Hamersma

Garzón

Pinot Rosé de Corte 2020
Geproefd op 6 mei 2021

Vorig jaar meenden we nog dat we wellicht te maken hadden met een toevalstreffer. Uruguay is immers niet het eerste land is waar je aan denkt bij rosé. Nu heeft Bodega Garzón wel al een reputatie als het om rood gaat. Maar rosé? 'Spatzuiver. Dorstlessend. Raak' noteerden we toen. 'Sancerre stijl. Aromatisch en elegant. Serieus. Met bessen, kersen, frambozen en bosaardbeien'. 

Is er wat veranderd wat deze oogst betreft? Ja, de naam. Wat was er mis met Pinot Noir Rosé dat er op het 2019 etiket stond? Nu heet ie plots Pinot Rosé de Corte. Wie of wat dit is of was staat er niet bij op het achteretiket. En ook de website van Gall & Gall geeft geen uitsluitsel. Alleen dat ie lekker is met 'gebraden kip.' Vinden wij wel een beetje erg kort door de bocht. We kunnen nog zat andere tafelgenoten bedenken. 

wine-score-star
Rosé
- Maldonado - Uruguay
Producent: Garzón pinot noir >
13,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.98
wine-score-star
Rosé
- Maldonado - Uruguay
Producent: Garzón
pinot noir >
13,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.98
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.