Gusbourne Brut Reserve - De Grote Hamersma

Gusbourne

Brut Reserve 2019
Geproefd op 5 december 2023

Gusbourne proefde ik met De Grote Hamersma-scribent Job Seuren, in het dagelijks leven sommelier van Zoldering. De verwende liefhebber kent dat als een buitengewoon aan te raden adres. Temeer omdat ze daar ook zijn collega Rianne Ogink op de vloer (en in de wijnkelder) weten. En dat is nou typisch zo’n jonge sommelier die ieder moment aangrijpt om haar dorst naar informatie te lessen. Overigens doet zij dat inmiddels in Bordeaux waar ze wijn is gaan maken.  Enfin, je begrijpt, zij proefde ook mee.  Want wanneer krijg je nou de kans om Engelse kwaliteitssparkling tot je te nemen?

Welaan, wat noteerde ik zo al voor soundbites, om maar even in de landstaal van Gusbourne te blijven? ‘Goed gemaakt.’ ‘Strakdroog.’ Veel wit fruit, discrete notigheid, goede zuren.’ ‘Presenteert zich als een goede champagne van een kleine kwalitatieve producent.’ Wat dat laatste betreft: de blend is er naar en de prijs ook. Ook de uitstekende rosé heeft overigens de grenscontrole weten te passeren.

wine-score-star
Wit
- Sussex - Engeland
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 57.25
Perfecte Wijn € 57.25
wine-score-star
Wit
- Sussex - Engeland
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 57.25
Perfecte Wijn € 57.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.