Heraclio Alfaro Crianza - De Grote Hamersma

Heraclio Alfaro

Crianza 2018
Geproefd op 3 december 2022

Rioja van een bodega waar ze ze eerst zagen vliegen. Ooit was op de plek waar nu het domein staat een vliegveld te vinden dat in 1919 werd geopend. Destijds al was señor Heraclio Alfaro gefascineerd door de luchtvaart. Maar koos hij voor het maken van rioja op hoog niveau. Vliegveld verdween en maakte plaats voor Bodegas Heraclio Alfaro. In plaats van kerosine zit er zodoende tempranillo, garnacha, graciano en mazuelo in de tanks. Veel lekkerder bovendien.

Met name deze crianza. Tot de puntjes verzorgd. Rioja als een volop glimmende rode biljartbal. Mooi opgepoetst fruit, rondingen, rijpe kersen en framboos, vanillezoet en met de nerf mee geschuurd eiken. Het oogstjaar 2018 uitbundig qua hoeveelheid. En bovendien van een erg goede kwaliteit. Kortom, veel waar voor je geld. Of om in luchtvaarttermen te blijven: business class vliegen voor de prijs van economy. 

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 12.50
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 12.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.