Calcu Winemaker’s Selection - De Grote Hamersma

Calcu

Winemaker's Selection 2009
Geproefd op 24 mei 2021

Winemaker's Selection. Titelinflatie. Loze kreet. Poehagepoch. Heb Winemaker's Selections in het glas gehad van druiven van de allerergste en - goedkoopste soort. Maar laten we eerlijk zijn, ook die moeten ooit eens door een wijnmaker geselecteerd zijn. Na gedane arbeid zal ie zelf nooit drinken van wat hij heeft uitgezocht. Voor thuis pakt ie dan wat lekkers mee. 

Maar de wijnmaker van Calcu heeft wel moeite gedaan om het beste van het beste te selecteren. Cabernet sauvignon afkomstig van wijngaarden op de uitlopers van de Andes. Cabernet franc uit het hart van Colchagua en carmenère uit de kustregio. Een en ander heeft geleid tot een beste blend. De cassis en het rode fruit namens 'cab sav'. De espresso, cacaotonen en het donkere fruit van de carmenère. En het groene, sappige, gebrande paprika-achtige en het  kruidige van cabernet franc. Prachtig op dronk inmiddels. Gelukkig heeft hij niet alles mee naar huis genomen.

wine-score-star
Rood
- Colchagua Valley - Colchagua Valley
Te koop bij Prijs
MH Wines € 36.60
wine-score-star
Rood
- Colchagua Valley - Colchagua Valley
Te koop bij Prijs
MH Wines € 36.60
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.