iL Convento - De Grote Hamersma

iL Convento

2019
Geproefd op 2 juni 2021

Vlees, vis… Maar wat nu te drinken als we een dagje (of de rest van ons leven) de fauna met rust willen laten? Bestaat er zoiets als een vegetariërswijn? Misschien komt sauvignon blanc het meeste voor dit predicaat in aanmerking. Bij het groen van salades en hun dressings, gewokte groenten en tuinbonen sluit dit wit naadloos aan. Bovendien weet het uitstekend om te gaan met de wijn-nukkige tomaat. Maar wat te drinken als we eens wat anders willen beleven dan die karakteristieke sauvignon blanc-eigenschappen zoals groene appels, kruisbessen, groene kruiden, kiwifruit en citrus? 

Voor de variatie reist de vega dan naar het Manhattan van de Middeleeuwen, het door hedendaagse toeristen overspoelde San Gimignano in Toscane. Daar gaat hij of zij dan op audiëntie bij iL Convento en drinkt daar deze witte. Die is stevig amandelbitter, knapperig, lichtverfrissend mildzuur en lekker stenig. Sluit naadloos aan bij omelet met groenten of een sperziebonensalade met nootjes. Ofschoon de vegetarische spijtoptant ’m overigens ook prima kan doordrinken bij pasta alle vongole. De schelpdiertjes staan helemaal open voor deze optie.

wine-score-star
Wit
- Vernaccia di San Gimignano - Italië
Producent: iL Convento vernaccia >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Sylvia Italy € 9.95
wine-score-star
Wit
- Vernaccia di San Gimignano - Italië
Producent: iL Convento
vernaccia >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Sylvia Italy € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.