Prados Privé - De Grote Hamersma

Prados

Privé 2020
Geproefd op 29 september 2023

Campo de Borja. Ooit epicentrum van non-descripte bulkwijnen. 

Kan het niet beter? Zeker. Je ziet het vaker gebeuren, en over de hele wereld. Plekken waar eerst op de liters werd geproduceerd maar nu pogingen worden gedaan om de liefhebbers te behagen. Lukt steeds meer en steeds vaker. Welkom bij Pagos del Moncayo die deze Prados 'Privé' maakt en gelukkig niet alles voor zichzelf houdt. 

Geen haast daar. Slow wine making is het motto. Volledig biologisch werkend, dat spreekt. Tevreden met lage opbrengsten. Maar niet als het om kwaliteit gaat. Heeft via open fermentatietanks en met eigen gisten wijn mogen worden en is ongefilterd de fles in gegaan. 

En da's allemaal niet voor niets geweest. De 2019 die we eerder proefden noteerde 15,5 procent en bleek een uiterst serieuze wijn. Het fruit donker en nadrukkelijk, zwarte olijven, het truffelde wat en de pepermolen was nadrukkelijk geraadpleegd. Grote tinto. 

En dat geldt trouwens ook voor deze 2020 oogst, waarin frambozen, bessen en kleine kersen met elkaar doende zijn. Daar doorheen dansende nerveuze zuren die voor een fijne frisheid en een zodoende bijkans hoge doordrinkfactor zorgen. Ondanks de huidige 16 procent...

wine-score-star
Rood
- Campo de Borja - Spanje
Producent: Prados syrah >
16%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Axial Vinos € 24.95
Hanos € 33.95
wine-score-star
Rood
- Campo de Borja - Spanje
Producent: Prados
syrah >
16%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Axial Vinos € 24.95
Hanos € 33.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.