Freemark Abbey Chardonnay - De Grote Hamersma

Freemark Abbey

Chardonnay 2019
Geproefd op 5 juni 2021

Als Freemark Abbey een dienst houdt, wordt deze druk bezocht vanwege hun 'miswijn' zullen we maar zeggen. Daarvoor zijn de huidige eigenaren (Jackson Family Wines) nog steeds schatplichtig aan 'Miss Chardonnay', Josephine Tychson, de eerste vrouwelijke wijnmaker die in 1886 de winery startte. Ze hoeft zich niet om te draaien in haar graf. 

De ultieme Napa chardonnay: op roestvrij staal vergist en vervolgens bijna een jaar sur lie aan Frans eikenhout (grotendeels nieuw) toevertrouwd. Veel maar fijn van alles. Passievrucht, mango, ananas, een vroege appelflap, zoete popcorn, kokos, marmeladebittertjes, custard met gember, tot kalmte gemaand en bijeengehouden door een fijne schakelketting van 24-karaatszuren. Dat Kristy Melton, de maker van deze chardonnay, ook van het vrouwelijke geslacht is,  kan gewoon geen toeval zijn.  Maar probeer beslist ook de cabernet sauvignon van collega Ted Edwards. 

wine-score-star
Wit
- Napa Valley - Verenigde Staten
Producent: Freemark Abbey chardonnay >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 37.95
wine-score-star
Wit
- Napa Valley - Verenigde Staten
Producent: Freemark Abbey
chardonnay >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 37.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.