Clunia Albillo - De Grote Hamersma

Clunia

Albillo 2020
Geproefd op 18 april 2022

De albillo is een lokale witte druif in de regio, die je bijna niet meer tegenkomt omdat-ie letterlijk het veld moest ruimen voor de rode invasie in Ribera del Duero en omstreken. Rood bracht meer pecunia in het laatje. Niet als het aan deze van Clunia had gelegen. Nota bene geplant op een perceel waar eerder cabernet franc een (mislukte) poging waagde. Comes in: arbillo. Gefermenteerd op eiken, en onnoemelijk elegant, juicy en fris. Bloesemende citrus, klaterende bittertjes, zwoele peer dit keer. Je begrijpt meteen waarom producent Principe de Viana deze albillo een tweede kans heeft gegeven. 

Wij van De Grote Hamersma proefden 'm nu voor de derde keer. Deze reis de 2020 oogst. En die bevalt weer goed. Of welbeschouwd tot op heden het beste. Er stralen sterren dit keer. Beschaafd, verzorgd en wat meer levendigheid met dank aan de zuurhuishouding, een snufje kruidnagel. 

wine-score-star
Wit
- Castilla y León - Spanje
Producent: Clunia albillo >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 19.95
wine-score-star
Wit
- Castilla y León - Spanje
Producent: Clunia
albillo >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.