Weingut Höfflin Weisser Burgunder trocken ‘Löss’ - De Grote Hamersma

Weingut Höfflin

Weisser Burgunder trocken 'Löss' 2018
Geproefd op 12 juni 2021

Middenin Kaiserstuhl, wijnepicentrum van Baden. Höfflin: natuurvorser sinds 1974, het jaar dat er werd overgeschakeld op biologisch wijngaardenieren. Zijn weisser burgunder vaart er wel bij. Zonder fabrieksgisten en eikenvrij tot ons gekomen. Ik proefde eerder zijn 2016, het tikje wisselvallige jaar. Zacht appelig, lichte perzik, amandeltjes, milde zuren, zacht bloesemend. Fris, mollige weldaad. Koele katoen als de kraakwitte lakens op een vers opgemaakt bed. 

Thans de 2018, het Kraftwerk jaar, stevigheid, macht en vulling. Er is een donzen dekbed over die lakens gedrapeerd. Lichte romigheid, amandelgries, fijne zuren. Is jarenlang de huiswijn geweest van Volkswagen tijdens feesten en partijen toen er nog konden gevierd kon worden dat nog niemand hun sjoemel software had ontdekt. Zie ook zijn grauburgunder en spätburgunder. 

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Höfflin weisser burgunder >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wine & Roses € 13.95
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Höfflin
weisser burgunder >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wine & Roses € 13.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.