Morandé Cabernet Sauvignon ‘HAX’ - De Grote Hamersma

Morandé

Cabernet Sauvignon 'HAX' 2020
Geproefd op 12 juli 2021

Jaartalloos. Zonder regio-aanduiding. Maar niet zonder belofte: HAX, afko voor High Anti Oxidant. Kapitaliserend op de belofte feit dat rode wijn grossiert in resveratrol, een levensverlengend antioxidant. Je begrijpt, daar zijn de meningen over verdeeld. Je zou er een boek over kunnen schrijven. Heb ik ook gedaan in 2010, Wijnreis door mijn lichaam, over de positieve effecten van wijn drinken. Daar was de STAP, tevens bekend als De Blauw Knoop, het niet mee eens. 'Het boek zou verboden moeten worden. Alle alcohol is levensgevaarlijk!' Aldus tetterde een woordvoerder van STAP zulks destijds tijdens een uitzending van Pauw & Witteman

Averechts effect: de volgende ochtend was de eerste druk volledig uitverkocht. Wellicht heeft BOL nog een exemplaar. De moeite waard, ook ruim tien jaar later nog. In ieder geval kun je er in lezen dat ik wijn niet als geneesmiddel zie maar dat genieten wel als een probaat middel beschouw tegen neerslachtigheid en andere ongemakken. En bovendien dat het motto 'live is too short to drink bad wines' (al is het een cliché van de bovenste plank) welbeschouwd op iedere glasbak genageld dient te worden. Hoe dan ook, prima cabernet sauvignon. Geen plichtplegingen. Donker fruit. Kloeke schaduwpartijen. Fikse tannines en tevens het credo onderstrepend 'Bitter in de mond houdt het hart gezond.' En bovendien met een prijs waar je je niet van doodschrikt. 

Consumentenrichtprijs € 8,00-9,00

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier

wine-score-star
Rood
Producent: Morandé cabernet sauvignon >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
wine-score-star
Rood
Producent: Morandé
cabernet sauvignon >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.