Weingut Laquai Riesling trocken ‘Vom Schiefer’ - De Grote Hamersma

Weingut Laquai

Riesling trocken 'Vom Schiefer' 2020
Geproefd op 22 juli 2021

'Ik wou dat ik twee hondjes was dan konden we samen spelen.' Het is naar verluidt een gedichtje van Godfried Bomans dat Michel van der Plas heeft opgenomen in de bundel Ongerijmde Rijmen. Ik moest er aan denken toen ik deze Laquai in handen kreeg. Dat bleken er namelijk ook twee, de broertjes Gundolf en Gilbert Laquai om precies te zijn. beide wijnboeren in Lorch in het westen van de Rheingau. 

En wat mij betreft telt hun riesling Vom Schiefer' ook voor twee. Voor drie zelfs volgens Eichelmann, de toonaangevende Duitse wijnbijbel die het domein dat aantal sterren toekent.  Vooruit, tel ik de DGH-ster op bij het tweetal broers dan kom ook ik tot dezelfde score. Met dank aan een echte Rheingau riesling. Een verfijnde rokerigheid, ivoren elleboogjes, een delicate citrus-elegantie en zucht-droog. Wat heeft riesling vaak toch veel te bieden voor relatief weinig geld. 

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Laquai riesling >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 11.90
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Laquai
riesling >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 11.90
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.