Poggio Grande Tagete - De Grote Hamersma

Poggio Grande

Tagete 2019
Geproefd op 23 juli 2021

Is een Toscana Bianco. En dan weet je eigenlijk nog niks. Zit aan de volle en rijke kant van het spectrum. En dan neig ik naar vermentino, maar kan ook chardonnay en viognier bevatten. Doet me wat rijkdom betreft zelfs een beetje denken aan de Gaja Vistamare. En dat mag je in dit geval zeker als een compliment zien. Maar die heeft wel een heel ander prijskaartje...

Uit nader onderzoek blijkt dat ik er volledig naast zit. Want dit is een blend van 50% roussanne en 50% marsanne. De Peppi en Kokki van de Rhône. Wie het haalt het nou in z'n hoofd om deze druiven aan te planten in Toscane? Nou dat blijkt dan Poggio Grande te zijn. Wijnmaker Luca kiest vervolgens voor een houtrijping van de helft van de wijn. 

Zit vol met abrikozen, nectarine en perzik. De banaan ziet zwart en het peertje hangt recht. 

En daarmee is dan ook het lot van deze Toscaanse Rhôneblend verzegeld. Eetwijn. Pur sang. Dat mag ik gerust zeggen. Mangiare! À table. Bon appetit. Ciao!

wine-score-star
Wit
- Bianco Toscana - Italië
Producent: Poggio Grande marsanne >roussanne >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Kleine Wijnboer € 17.25
wine-score-star
Wit
- Bianco Toscana - Italië
Producent: Poggio Grande
marsanne >roussanne >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Kleine Wijnboer € 17.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.