Shaw + Smith Pinot Noir - De Grote Hamersma

Shaw + Smith

Pinot Noir 2019
Geproefd op 3 augustus 2021

Martin Shaw en Michael Hill Smith, die laatste Master of Wine nota bene. En dan kun je niet gaan lopen rommelen. Ook niet met pinot noir al is dat nu niet bepaald de eerste druif die je roept als je aan Australië denkt. Was in den beginnen ook niet hun topdruif. Sauvignon blanc (zie ook daar) en chardonnay voor wit en shiraz voor rood (zie eveneens daar), daar schitterden de heren mee. Maar hun huidige pinot noir heeft zich er tussen gewerkt.

Nieuwe wereldstijl, dat wel. Die hard bourgogne aficionados zullen 'm bashen.  Vanwege sweet + silky. Maar als we dit rood nu eens gewoon gaan vergelijken met soortgenoten uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Chili (waar nota bene de meeste pinot noir ter wereld staat aangeplant) dan hebben we hier toch echt met de top te maken. Zoete kersen, vol en sappig, rode bessen, op hun rijpst, snufje rokerigheid, een piepklein karamelzoetje en bijkans achteloze tannines.  

wine-score-star
Rood
Producent: Shaw + Smith pinot noir >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Colaris € 24.50
wine-score-star
Rood
Producent: Shaw + Smith
pinot noir >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Colaris € 24.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.