J. Lassalle Preference Premier Cru Brut - De Grote Hamersma

J. Lassalle

Preference Premier Cru Brut
Geproefd op 5 augustus 2021

Op het gevaar af de Actiegroep Genderneutraliteit Eerst! op de teentjes te trappen: het champagnehuis Lassalle wordt door drie generaties vrouwen bestiert. Zo is daar de inmiddels 100-jarige Olga Lassalle, de echtgenote van oprichter Jules Lassalle die in 1982 overleed. Nog immer bemoeit zij zich nog steeds tegen de materie aan . Om over haar motto 'Elke dag een glaasje' (het zal overigens wel een fles zijn) maar te zwijgen. 

Zij deelt haar kennis, kunde en ervaring met haar dochter Chantal die zich ondertussen dan weer verzekerd weet van de helpende hand en het inzicht van Angéline, de kleindochter van Jules. Enfin, de dames staan hun mannetje: ze hebben 16 hectare, verdeeld over 45 premier cru en grand cru percelen, onder hun hoede, goed voor een jaarproductie van rond de 125.000 flessen. 

En dit is er eentje van: wie een voorkeur heeft voor champagne met de nadruk op pinot meunier (60%) gaat voor deze Preference. Veelal een druif die wordt ingezet voor hand- en spandiensten rondom de andere 'nobelere' druivensoorten. Kent veelal ook geen fascinerende plotwendingen, geweldige intriges of opwindende verhaallijnen. Maar zoals immer ook het geval is bij andere saaie steundruiven zijn er altijd producenten die hun kont tegen de krib gooien, de uitdaging aangaan, de druif beter kennen dan wel menen 'het terroir' er voor te hebben. 

Hoe dan ook, bij de dames Lassalle eet ie uit de hand. Presenteert zich licht mollig, een opstaand randje zoet van rijp fruit uit de hoek waar abrikozen en perziken huizen, biedt een ruggensteuntje zoethout en laat nog voldoende ruimte voor chardonnay en pinot noir om fifty fifty de overige 40% procent te delen. Finesse in de finale. Anders nog van de dames? Zeker. Probeer ook hun rosé. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Bubbels & Meer € 43.30
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Bubbels & Meer € 43.30
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.