Sekthaus BurkhardtSchür Blanc de Meuniers Brut Nature - De Grote Hamersma

Sekthaus BurkhardtSchür

Blanc de Meuniers Brut Nature
Geproefd op 7 augustus 2021

In het Württembergse deel van het Taubertal blijken Laura Burkhardt en Sebastian  Schür te kunnen toveren. Het hooggeëerd publiek wordt sinds hun bundeling van krachten in 2012 vermaakt met sekt van buitengewoon hoog niveau, waarvan de eerste flessen pas in 2018 werden vrijgegeven. Slow sekt, wat je zegt. Maar vanaf het moment dat 'de markt' kennismaakte ging het trouwens snel. BurkhardtSchür wordt aanbevolen door Master of Wine Anne Krebiehl. Gerhard Eichelmann heeft het in zijn gids Deutschlands Weine over de Beste Sekt Collectie 2021. Wijntijdschrift Vinum noemt hun sekt zelfs ‘sensationeel’. 

Basis van hun succes vormen de klassieke champagnerassen. In dit geval met pinot meunier. Spontaan vergist, bijna een jaar rijping op droesem op grote vaten en barriques. Rijping op fles: ruim zes jaar op een constante temperatuur van 14 graden. De inspanning en het wachten waard. Meer dan dat. De mousse minzaam maar niet zuinig. Biedt toegang tot rijpe abrikoos, klein rood fruit speelt kiekeboe, banketbakker op zaterdagochtend, romigheid neemt een frisse wending, de afdronk lang schoon en zuiver. Smaakt naar meer. En dat is er ook: zie ook de overige drie sekts van BurkhardtSchür.

wine-score-star
Wit Mousserend
Producent: Sekthaus BurkhardtSchür pinot meunier >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 54.75
wine-score-star
Wit Mousserend
Producent: Sekthaus BurkhardtSchür
pinot meunier >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 54.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.