Bodegas Oliveros Oliveros Coupage - De Grote Hamersma

Bodegas Oliveros

Oliveros Coupage 2020
Geproefd op 13 augustus 2021

Blend van zalema en colombard. Die laatste ken je misschien wel uit de Gascogne. Werd vroeger voornamelijk gebruikt voor de productie van Armagnac. Maar die drank wordt steeds minder verkocht, en dus ging men in die streek tafelwijnen maken van dezelfde druif. 

Punt. Nieuwe zin. Zalema. Spaanse inheemse druif uit de provincie Huelva. In het zuiden van het land, tegen Portugal aan. Wordt van oorsprong gebruikt voor de productie van Condado Viejo en Condado Pálidao. Inheemse sherry-alternatieven en - je raadt het al - daar loopt de productie enigszins van terug. Want minder geliefd en ga zo maar door. Tafelwijnen van dezelfde druif zijn het antwoord van de wijnmakers. 

Dat deze Zuid-Spaanse blend in alles doet denken aan een frisse en ongecompliceerde Côtes de Gascogne is daarom ook geen verrassing. Verwacht geen wonderen, maar laat je gerust 'verrassen' door Granny Smith met een citroenschilletje. 

Wit van het type: doorlopen, doordrinken, voor de glasbak rechtdoor en dan naar rechts. 

wine-score-star
Wit
- Condado de Huelva - Spanje
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 13.50
wine-score-star
Wit
- Condado de Huelva - Spanje
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 13.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.