Frysling Brûswyn Extra Brut - De Grote Hamersma

Frysling

Brûswyn Extra Brut
Geproefd op 24 augustus 2021

Naar verluidt zijn de Zeeuwen zûnig en geven de Friesen hun geld (nog net geen eigen valuta) uit aan Brûswyn. Opmerkelijk mousserend uit het hoge noorden. Niet zozeer door de onalledaagse blend van cabernet cortis, pinotin en cabaret noir ('Willkommen, bienvenue, welcome!'), maar vooral omdat een op 'de champagnemanier gemaakte' rosé nu niet bepaald het eerste is waar je aan denkt als je richting het hoge noorden trekt. Laten we eerlijk zijn: suikerbrood ligt dan meer voor de hand. 

Welaan, dan hebben we sowieso slecht nieuws voor de zoetekauwen onder ons. Neerland's noordelijkste wijndomein trakteert op buitengewoon strakdroog mousserend. Ontzoete marmelade, bitterkoekjes, laurier, het bittere kruid (zonder Marga Minco), mandarijn op witlof, roze grapefruit plus iets rozebottel. Verwacht geen verfijning, verwacht geen subtiel getralala (da's überhaupt al niks voor Friezen) maar een directe no nonsens benadering van de categorie mousserend. En nu we toch bezig zijn: probeer dan ook eens hun witte Brûswyn. 

wine-score-star
Rosé Mousserend
- Friesland - Nederland
Te koop bij Prijs
Wijngaard de Frysling € 25.00
wine-score-star
Rosé Mousserend
- Friesland - Nederland
Te koop bij Prijs
Wijngaard de Frysling € 25.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.