Divino Nordheim

Silvaner trocken 2020
Geproefd op 27 augustus 2021

Inmiddels zijn we gewend aan de curieuze flesvorm. En weet ook het flessenrekje dat die Bocksbeutel er niet inpast. Niet proberen ook: Divino dondert er doorheen en raakt andere flessen, met alle gevolgen van dien. Neemt niet weg dat het nog steeds een heerlijk frisse witte is, nog steeds een van de koplopers van rond de zeven euro. Knapperige appel en wat druivigheid. Pit en drive. Zest en zuren. En dat verveelt nooit. Sterker nog, 2020 bevalt me zelfs nog beter dan de vorige editie. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Albert Heijn
Divino Nordheim
Wit
Franken - Duitsland
silvaner >
11,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6,99

Op Wijnspijs-reis

Met Chanan Wisse, sommelier tevens het Duitse wijngeweten van restaurant Scheepskameel, proeft Harold de Silvaner trocken van Weingut Divino Nordheim uit Franken. De kok wist wat er ging komen en maakte een bijpassend gerecht. 

Wat eten we erbij?

Gepofte biet met romaine, tartaarsaus, mierikswortel en lavasolie

Tartaarsaus: maak mayonaise met de dooiers van hartgekookte eieren mosterd azijn en olie. Roer hier een gespoeld fijngesneden sjalotje en fijngesneden bieslook door.

Pof (chioggia) bietjes lekker gaar. Pel deze en snijd ze in partjes. Maak aan met olijfolie, zout en peper.

Halveer een kleine romaine sla en bbq deze langzaam net niet gaar op een niet te hete bbq. Draai lavas en plantaardige olie tot een sterke groene olie.

Leg de sla een beetje uitgewaaierd op een bord, schik de bietjes ertussen. Schep de tartaarsaus over de sla. Bedruppel het bord met lavasolie, rasp mierikswortel over het geheel en bestrooi met gepofte quinoa.

Wit
Franken - Duitsland
silvaner >
11,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6,99