Markus Molitor Riesling ‘Signature’ - De Grote Hamersma

Markus Molitor

Riesling 'Signature' 2021
Geproefd op 21 augustus 2023

Dé Duitse druif is de riesling, die hier al sinds de Romeinse tijd groeit, en, zo aan de noordkant van het lint om de aarde waar druiven kunnen groeien, hier ook op z'n best is. Hij kan behoorlijk wat kou verdragen (tot Gorbatsjov veel wijngaarden liet rooien opdat Russen weer gewoon eau-de-cologne en spiritus konden drinken, had Rusland meer riesling dan Duitsland), en in het koele klimaat rijpt hij langzaam, wat zorgt voor veel extract van geuren en smaken en vrolijkfrisse zuren. 

De kunst van Duitse wijn: evenwicht tussen zuren en zoet. Droge wijn heeft het frisse zoet van rijpe druiven, in zelfs de zoetste wijn proef je die heldere zuren.

Eerder beoordeelden we 2019 en inmiddels hebben we 2021 op de proeftafel gehad. Pietje precieze zuren die direct hun weg zoeken via de smaakpapillen naar de ruggengraat. Zeer verkwikkend en flinterend droog. 

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Markus Molitor riesling >
11,5%
licht
Te koop bij Prijs
Plus online € 17.99
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Markus Molitor
riesling >
11,5%
licht
Te koop bij Prijs
Plus online € 17.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.