Markus Molitor Pinot Blanc ‘Signature’ - De Grote Hamersma

Markus Molitor

Pinot Blanc 'Signature' 2021
Geproefd op 21 augustus 2023

Pinot blanc, staat er op het etiket, en dat roept bij menigeen visioenen van al te mollige, vaak zelfs lafzoete elzassers van die druif.

Markus had pinot blanc beter de Duitse naam kunnen geven: weissburgunder. Dan spoeden de gedachten van de bijdetijdse wijnliefhebber zich juichend richting fijne herinneringen aan ranke fruitige wijnen. De rondeur van chardonnay, de sierlijke ranke zuren van de beste Duitse wijnen. 

Pinot blanc is naaste familie van chardonnay, en in dit geval net zo vriendelijk fruitig gebouwd. Zelden stijgt pinot blanc tot de hoogten die chardonnay in de vorm van witte bourgogne kan bereiken, maar deze weissburgunder laat wel veel andere chardonnays ver achter zich. Een en al finesse onder de gemoedelijke geuren van bloemenweide. Zacht en romig, een vlucht hazelnoten passeert de smaakpapillen en de zuren trippelen dit jaar monter met ze in de maat. 

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Markus Molitor pinot blanc >
12%
medium
Te koop bij Prijs
Plus online € 17.99
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Markus Molitor
pinot blanc >
12%
medium
Te koop bij Prijs
Plus online € 17.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.