Borges Real Senhor Blanc de Noirs - De Grote Hamersma

Borges

Real Senhor Blanc de Noirs 2019
Geproefd op 17 februari 2024

Dāo, daar iets boven het midden van Portugal, kenden we als gebied waar wat roestigrode wijnen vandaan kwamen. We kennen het sinds kort als één van die vele Portugese wijngebieden waar inmiddels ook spannend rood vandaan komt, van jonge enthousiaste wijnboeren die laten zien wat ze kunnen met die talloze inheemse druivensoorten.

En nu maken ze er dus ook mousserende wijn! Van de donkere portdruif touriga nacional nog wel: een blanc de noirs, een witte wijn van donkere druiven. Dat kan: het sap van praktisch alle druiven is kleurloos, dus maak je van donkere druiven wijn zonder de schilletjes, dan krijg je witte wijn.

Vol fruit, spannende kruidige geuren, de zonnige droogte van de Portugese wijngaarden, en een lange, gedistingeerde afdronk. Een heel fijne, karaktervolle mousserende wijn, die dankzij z’n onbekendheid nu nog vriendelijk van prijs is.

wine-score-star
Wit Mousserend
- Dão - Portugal
Producent: Borges touriga nacional >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Plus online € 18.99
wine-score-star
Wit Mousserend
- Dão - Portugal
Producent: Borges
touriga nacional >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Plus online € 18.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.