Auguste Bessac Vacqueyras - De Grote Hamersma

Auguste Bessac

Vacqueyras 2017
Geproefd op 20 september 2021

Vacqueyras, de naam die samen met bourgueil het meest misspeld wordt op wijnkaarten wereldwijd, maakte het de mensheid vroeger niet zo moeilijk. Toen was het nog gewoon een côtes du rhône, éen van de talloze wijnen uit het reusachtige zuidelijke-rhônegebied. Het enige waar je van wakker kon liggen was of het nu côtes du rhône of côtes-du-rhône was. Wijnboeren deden daar niet moeilijk over: de ene schreef het met, de ander zonder verbindingsstreepjes.

Waar sommige wijnboeren wel moeilijk over deden: zeuren bij de autoriteiten dat hun wijn van de wijngaarden rond Vacqueyras niet zomaar een rhône was, maar meer thuishoorde in de sjieke gewichtsklasse van Châteauneuf-du-Pape (met verbindingsstreepjes) en Gigondas, waarvan de wijngaarden zo bijzonder waren dat de naam van hun dorp op het etiket mocht.

Wel, dat is uiteindelijk gelukt. En terecht in dit geval. De weelde van de kersenfruitige grenache, aangevuld met peperige syrah en deftig geurende mourvèdre.. Rijk als likeur, en toch mooi helder van smaak. Breed opgezet, met veel van alles, donker kersenfruit, cacao, piets kruiden. 

Jong nog. Nu lekker, maar hij wordt nog beter.

wine-score-star
Rood
- Vacqueyras - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Plus online € 19.99
wine-score-star
Rood
- Vacqueyras - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Plus online € 19.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.