De meer ambitieuze châteaux in Bordeaux maken tweede en derde wijnen De eerste wijn, dat is de wijn die ze van oudsher maken, met trots de naam van het aloude château en als het aloude château daadwerkelijk een fraai kasteeltje is - wat lang niet altijd het geval is, een bordeauxchâteau is een wijndomein, het hoeft niet echt een kasteel te zijn - ook nog een afbeelding van het kasteel.
De beste druiven van de beste wijngaarden gaan in die eerste wijn.
De rest in de tweede of de derde wijn.
Wat niet betekent dat het dan om de afdankertjes gaat. In het geval van deze tweede wijn, Pavillon du Glana, betreft het wijn van jongere stokken, wat minder lang op hout opgevoed, maar verder met alle zorg gemaakt.
Zo hebben we hier een deftige médoc uit Saint-Julien voor een vriendelijke prijs, die ook nog iets eerder op dronk is, met alle kenmerken van sjieke bordeaux. Fijn fruit, cederhout, een statige structuur. Nu nog wat jong, dus bewaar ‘m of giet ‘m met eerbied in een mooie karaf..