Pavillon du Glana Saint-Julien - De Grote Hamersma

Pavillon du Glana

Saint-Julien 2018
Geproefd op 20 september 2021

De meer ambitieuze châteaux in Bordeaux maken tweede en derde wijnen De eerste wijn, dat is de wijn die ze van oudsher maken, met trots de naam van het aloude château en als het aloude château daadwerkelijk een fraai kasteeltje is - wat lang niet altijd het geval is, een bordeauxchâteau is een wijndomein, het hoeft niet echt een kasteel te zijn - ook nog een afbeelding van het kasteel.

De beste druiven van de beste wijngaarden gaan in die eerste wijn.

De rest in de tweede of de derde wijn. 

Wat niet betekent dat het dan om de afdankertjes gaat. In het geval van deze tweede wijn, Pavillon du Glana, betreft het wijn van jongere stokken, wat minder lang op hout opgevoed, maar verder met alle zorg gemaakt.

Zo hebben we hier een deftige médoc uit Saint-Julien voor een vriendelijke prijs, die ook nog iets eerder op dronk is, met alle kenmerken van sjieke bordeaux. Fijn fruit, cederhout, een statige structuur. Nu nog wat jong, dus bewaar ‘m of giet ‘m met eerbied in een mooie karaf..

wine-score-star
Rood
- Saint-Julien - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Plus online € 27.99
wine-score-star
Rood
- Saint-Julien - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Plus online € 27.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.