Cantine De Luca Nettare di Abramo - De Grote Hamersma

Cantine De Luca

Nettare di Abramo 2019
Geproefd op 27 september 2021

Gaglioppo. Ik waan me in Twee voor Twaalf en hoor mijzelf tegen tv-presentator Astrid Joosten (tevens bekend van haar vinoduo-optredens met Thérèse Boer) zeggen dat ik ‘dat even moet opzoeken’. Blader, blader in Wine Grapes van Robinson, Harding en Vouillamoz. ‘Tingelingeling’ klinkt het belletje. ‘Gaglioppo –komt alleen in Calabrië voor’, waar ie zich voor het gemak dan ook weer verschuilt achter een vijftal aliassen. De druif zal er zijn redenen wel voor hebben. Wellicht wat dubieuze lijntjes met de ’Ndrangheta, illegaal een vluchtelingenkamp uitgepond en een burgemeester afgeperst. 

Hoe dan ook, de g op 1. Om vervolgens te constateren dat de gaglioppo zich in dit verse oogstjaar toch echt van zijn zijn beste kant laat zien in deze rosso. Zuid-Italiaan met een vrolijk dansje in de benen, zonnig van inborst, volop puttend uit manden met een overdaad een vriendelijk rood fruit en vrolijk buurtend in lederregionen. ‘Tingelingeling. Mevrouw Joosten, ook een glaasje?’

wine-score-star
Rood
- Cirò - Italië
Producent: Cantine De Luca gaglioppo >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 8.15
wine-score-star
Rood
- Cirò - Italië
Producent: Cantine De Luca
gaglioppo >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 8.15
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.