Villa Vetti - De Grote Hamersma

Villa Vetti

2017
Geproefd op 30 september 2021

Voor Aldi’s doen ernstig prijzig, voor amaronebegrippen geen geld. Een beetje amarone kost al gauw het dubbele. En dan hoeft die nog niet eens zo fijn te zijn als deze.

Amarone is een opgepimte uitvoering van valpolicella. Valpolicella met gedroogde druiven, die kracht en intense geuren en smaken geven. 

Slim bedacht, maar amarone kan zodoende nogal zwaar op de hand zijn. Log, alcoholisch. Warm geurend naar krenten en rozijnen. Deze echter is ondanks z’n 15(!) procenten alcohol helder en oprecht van geur, elegant en soepel van smaak. Rijp fruit, een tuiltje specerijen, een beschaafde plankje hout, en een afdronk die doet denken aan dure bonbons en bovenstebeste port. 

En vooral een bekoorlijke sierlijkheid. Je proeft in deze amarone duidelijk de basis, de speelse wijn valpolicella, niet voor niets de huiswijn van de palazzzo’s van het mooie Venetië.

wine-score-star
Rood
- Amarone della Valpolicella - Italië
Producent: Villa Vetti corvina >molinara >rondinella >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Aldi € 14.99
wine-score-star
Rood
- Amarone della Valpolicella - Italië
Producent: Villa Vetti
corvina >molinara >rondinella >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Aldi € 14.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.