1000 Stories Chardonnay ‘Bourbon Barrel Aged’ - De Grote Hamersma

1000 Stories

Chardonnay 'Bourbon Barrel Aged' 2020
Geproefd op 18 oktober 2021

Zeg niet dat je niet gewaarschuwd was: 'bourbon barrel aged' staat in fikse letters op het etiket. Waar gebruikte wijnvaten gewoonlijk worden gebruikt om sherry of whisky op te laten rijpen, heeft producent 1000 Stories de omgekeerde weg bewandeld. Wij hebben al eerder hun zinfandel geproefd, the all American homeboy, die zij op vaten geparkeerd hebben waar eerst bourbon in heeft gezeten, die andere nationale trots. 

Anyway, van dat rood verwachtten wij zodoende geen dartel, fijnmazig en lichtvoetig glas. Pantserglas hadden wij aanbevolen. Wie hield van karamel, nootjes, kersen op sap, vanille, kandij, roosterrandjes en gewelde pruimen en rozemarijn kon zijn hart ophalen. En ook deze chardonnay, in Amerika ook al zo'n publiekslievelingetje, heeft het fiks op de heupen gesmeerd. Romig, boterig, smeuïg, exotisch en weldadig. Van een wijnmaker die wat naam betreft bijdraagt aan het verhaal: Bob Blue. Lollig toch?  

wine-score-star
Wit
- California - Verenigde Staten
Producent: 1000 Stories chardonnay >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 15.98
wine-score-star
Wit
- California - Verenigde Staten
Producent: 1000 Stories
chardonnay >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 15.98
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.