The Second Fleet Cabernet Merlot Petit Verdot - De Grote Hamersma

The Second Fleet

Cabernet Merlot Petit Verdot 2020
Geproefd op 18 oktober 2021

The Second Fleet. De tweede vloot die in 1790, na een half jaar op zee te zijn geweest, vanuit Engeland eindelijk Australië bereikte om zijn lading te lossen: Engelse gevangenen waarvoor geen plek meer was in het moederland. Enfin, ziehier de oorsprongsgeschiedenis van Down Under alwaar de bewoners elkaar nog steeds liefkozend POMS noemen: Prisoners of Mother England. 

Welaan, die staan ondertussen niet meer op water en brood. Eerder op water en rood. Rode wijn van eigen bodem is er in overvloed. Onder andere in Coonawarra, thuishaven van de beste cabernet sauvignon van het land. En kijk aan, die is in deze blend beland, samen met druifgenoten die in Frankrijk tot rode bordeaux leiden. Look-a-like? Zeker. Ook rood. Maar zeker geen taste-a-like. Waar menig bordeaux op dit prijsniveau zorgt voor kruiend tandvlees, gegrimgrom en bittergeblaf zorgt deze voor zonnigheid, warmte en rijp, donker en rood fruit met zoete specerijen en een zuchtje eucalyptus. 

wine-score-star
Rood
Te koop bij Prijs
Lidl € 5.99
wine-score-star
Rood
Te koop bij Prijs
Lidl € 5.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.