Hoofdwijnmaakster van Yalumba Louisa Rose heeft min of meer de status van een rockstar in wijnminnend Australië. Ze heeft alleen één rare afwijking. Louisa is geobsedeerd door viognier. Viognier is een druifsoort met een heel klein ‘window’ waarin hij op z’n best is om geplukt te worden. Lou, zoals men haar noemt, geeft al haar vrije tijd op om constant in de wijngaard rond te hangen en de druiven te proeven.
En dan, als de tijd (en de druif) rijp is, slaat ze toe: oogsten die handel. Met de hand uiteraard. De ‘whole bunches’ worden direct het vat in geperst, en daar laat Louisa de wilde gisten hun gang gaan.
Ze mag trots zijn. Rechtvaardigt een prijskaartje dat gewoonlijk slechts is weggelegd voor the real thing: condrieu natuurlijk. Diepgaande perzik-abrikozendialoog, met een hint van vlierbloesem en sereh. Opvallend notig. Lichte roostertonen. Amandelspijs. Gembergenot. En lispelende zuren. Welkom in het Hof van Eden.