Tenuta di Arceno Strada al Sasso ‘Gran Selezione’ - De Grote Hamersma

Tenuta di Arceno

Strada al Sasso 'Gran Selezione' 2019
Geproefd op 23 oktober 2023

Oogstjaar 2018 zette een record neer met maar liefst 15 procent alcohol, deze 2019 houdt het iets bescheidener op 14,5%.

En ook dit oogstjaar weer leidde dit dankzij kundig wijnmaken niet tot iets dat meer op port leek, maar tot een chianti vol finesse en verfijning. Stevig gebouwd, warmbloedig, vol gul fruit, maar geenszins log of plomp, en ook niet branderig.

Want alles is in balans. Want met alcohol is het als met hout: als het in evenwicht is met alle andere onderdelen van de wijn, dan is al die alcohol niet hinderlijk. Of, zoals de Vlaamse wijngoeroe Guffens zei: ‘Als de wijn genoeg wijn is’.

En deze Grote Selectie is duidelijk aanwezig. Statig, geurend naar rijp fruit, met stevige doch minzame tannines, beleefde zuren, een langdurige en aangename afdronk, een afdronk om bij te peinzen over het karakter van chianti dat ook in veranderende tijden en temperaturen constant blijft.

wine-score-star
Rood
- Chianti Classico - Italië
Producent: Tenuta di Arceno sangiovese >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 39.95
wine-score-star
Rood
- Chianti Classico - Italië
Producent: Tenuta di Arceno
sangiovese >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 39.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.