Tasca d’Almerita Tenuta Tascante ‘Ghiaia Nera’ - De Grote Hamersma

Tasca d'Almerita

Tenuta Tascante 'Ghiaia Nera' 2017
Geproefd op 30 oktober 2021

Tasca d'Almerita beschikt over verschillende estates op Sicilië, waarvan Tenuta Tascante zich bevindt op de flanken van de vulkaan de Etna. Let ook even op de verbastering van Tasca en Etna (achterstevoren) in de naam van de Tenuta.

Bij Tasca d'Almerita betalen liefhebbers grof geld voor hun contrada’s, het Etna-equivalent van een grand cru, waarin de lokale nerello mascalesedruif tot grote hoogte wordt gestuwd. Ghiaia Nera zit wat lager in de pikorde dan de topwijnen van het domein, maar wordt nog altijd gemaakt van de nobele nerello mascalese en laat zien waar Mount Etna toe in staat is. (Over de vulkaan op La Palma zullen we maar even zwijgen.)

Hij excelleert in frisheid en heeft zelfs rauwkost-associaties van komkommer, tomaat en wortel. Daarnaast subtiel frambozenfruit met rozenblaadjes, granaatappel en Karvan Cévitam grenadine. Kordaat, verfijnd, elegant, transparant en kwiek dit jaar. 

wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Producent: Tasca d'Almerita nerello mascalese >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnig € 19.95
Gall & Gall € 19.79
wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Producent: Tasca d'Almerita
nerello mascalese >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnig € 19.95
Gall & Gall € 19.79
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.