Spier Sauvignon Blanc ’21 Gables’ - De Grote Hamersma

Spier

Sauvignon Blanc '21 Gables' 2020
Geproefd op 3 november 2021

Even een citytrip maken door Cape Dutch, zoals de Oud-Hollandse gevels worden geduid uit de 17e en 18e eeuw. Ik mag als bekend verwachten dat we in deze contreien wat van doen hadden. Voor omgetrokken standbeelden wordt gevreesd. Hoe dan ook, de 21 gevels (gables) waarvan Spier zich eigenaar mag noemen, worden geëerd in deze speciale cuvée van sauvignon blanc.

Onder die gevels staan in ieder geval de ramen open, ondanks de airco die loeit. Frissigheid, koelte, knapperigheid. Het tuintje achter pikt de schaduw lekker op. Krokante tuinboontjes, doperwtjes, groene paprika, grapefruit, yuzu en kruisbessen. De tuinman is begonnen met grasmaaien. Nog twintig gazonnetjes te gaan. Maakt dorstig. We proefden de 2019 vorig jaar. Het nieuwe oogstjaar verdient een eigen gevelsteentje, rondom bezet met mineralen. 

wine-score-star
Wit
- Cape Town - Zuid-Afrika
Producent: Spier sauvignon blanc >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnig € 22.95
Grand Cru wijnen € 22.95
Voordeelwijnen € 22.95
wine-score-star
Wit
- Cape Town - Zuid-Afrika
Producent: Spier
sauvignon blanc >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnig € 22.95
Grand Cru wijnen € 22.95
Voordeelwijnen € 22.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.