De Wetshof Chardonnay ‘Lesca’ - De Grote Hamersma

De Wetshof

Chardonnay 'Lesca' 2020
Geproefd op 4 november 2021

Het kan verkeren: Johann de Wet, de vader van de huidige eigenaar zag met lede ogen aan dat zijn zoon Danie dierenarts wilde worden. Als je 'm ziet, weet je in ieder geval dat ie nooit bij het ballet had gekund. Enorme kerel. Handen als Caterpillars. Baard. Stierennek. In plaats van een stage op een animal farm kwam hij op de wijnuniversiteit van Geisenheim, Duitsland terecht. Zodoende: geen dieren maar druiven. En chardonnay in het bijzonder. Danie schrijf met die soort zelfs de wet voor. We kennen zijn 'eenvoudiger' soorten die hier onder onder het label Danie de Wet in de supermarkten te vinden zijn. Erg goede kwaliteit voor dat geld, met name the matured on lees editie.

Enfin, deze pakt beduidend breder uit. Aan hout geen gebrek. Maar wel op een goede manier gebruikt. Daarop mocht deze jonge chardonnay met zijn eigen gisten wijn worden. Gaat-ie ook in deze 2020-edtie weer luxe-notig van smaken, roomboterbabbelaar-romig en tropisch-fruitig zoals in de stillevens van mango, ananas, passievrucht die een kleurrijke rol opeisen in het ontbijtbuffet van Burj Al Arab in Dubai, het enige zevensterrenhotel ter wereld.

Hebben we overigens alleen van horen zeggen. Over wijn publiceren is liefdewerk oud papier. Gelukkig staat de oudpapierbak hier naast de glasbak.

wine-score-star
Wit
- Robertson - Zuid-Afrika
Producent: De Wetshof chardonnay >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Grand Cru wijnen € 19.45
Voordeelwijnen € 19.45
Perfecte Wijn € 18.25
wine-score-star
Wit
- Robertson - Zuid-Afrika
Producent: De Wetshof
chardonnay >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Grand Cru wijnen € 19.45
Voordeelwijnen € 19.45
Perfecte Wijn € 18.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.