Château du Moulin-à-Vent - De Grote Hamersma

Château du Moulin-à-Vent

2015
Geproefd op 6 november 2021

In La Mancha werd de windmolen bestreden door Don Quichot, in Beaujolais wordt Moulin-à-Vent daarentegen gezien als de ‘koning’ van de tien cru’s die de streek telt. Deze van een château dat naar de appellation vernoemd is, heeft sowieso dus al een naam hoog te houden. Vlezig, stevig en toch ook dat aantrekkelijk nerveuze en ongecontroleerde dat goeie gamay karakteriseert. 

Zou het een kind zijn geweest dan hadden we het van adhd beticht. Of anders wel gekoketteerd met hoogbegaafdheid, met binnen deze diagnose een onmisbare portie dyslexie. Er is sprake van charmante ongedurigheid. Nerveus getril van de bal van de voet. Getik met een potlood op een tafelblad. Een wijn die naar links wil, en dan weer naar rechts om er toch in te slagen midden in de roos te schieten. Cassis, donkere kersen op fluweel, een katjesdropje uit een suède zakje, een minttinteling. Hoogbegaafd koningskind.

wine-score-star
Rood
- Frankrijk - Frankrijk
Producent: Château du Moulin-à-Vent gamay >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 23.00
wine-score-star
Rood
- Frankrijk - Frankrijk
Producent: Château du Moulin-à-Vent
gamay >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 23.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.