Ad Libitum Maturana - De Grote Hamersma

Ad Libitum

Maturana 2019
Geproefd op 6 november 2021

Maturana tinta, volgens wijngoeroe Jancis Robinson de vijfde rode druifsoort van Rioja. In 2009 officieel toegelaten door het Consejo Regulador. Wijnboeren gingen enthousiast aan de slag met de aanplant van maturana tinta. Bleek er een fout stekkie te zijn gebruikt. Was helemaal geen maturana tinta, maar tinta de navarrete. Die heel anders smaakt ook, herkenbaar aan zijn groene pepertje. 

Het Consejo vond het veel te veel gedoe om alles weer om te gooien, dus knijpt nu gewoon een oogje toe als men foutief maturana tinta op het etiket zet. Ook Juan Carlos Sancha doet dat, al geeft hij op zijn website toe dat dit een navarrateña is. En hij is nota bene professor in de oenologie aan de universiteit van Rioja! Maakt er goede wijn van trouwens. Bepaald geen 'old school'-Rioja waarin sinterklaaskruiden voordringen en het spitsroeden lopen is langs de vanillestokken. Op fruit gemaakte tinto, fijn en in balans. Kwieke kersen, zwarte pruimen, rinse zuren, ingetogen kruiderij, mooie bittertjes en tot besluit, lekker dat groene pepertje.

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Ad Libitum maturana >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 14.25
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Ad Libitum
maturana >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 14.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.