Pierre-Adrien Vadé Les Hauts Buts - De Grote Hamersma

Pierre-Adrien Vadé

Les Hauts Buts 2019
Geproefd op 18 november 2021

Pierre-Adrien Vadé. Kleine producent maar inmiddels al een grote meneer aan het worden. In Frankrijk wordt hij in ieder geval al gezien als het nieuwe talent. Toejuichingen, schouderklopjes en topnoteringen in La Revue du vin de France en in Bettane & Desseauve vielen hem ten deel. Zou zodoende veel meer wijn kunnen verkopen maar heeft slechts 1, 5 hectare wijngaard tot zijn beschikking waar hij onder andere deze Les Hauts Buts maakt.

En oei oei, dat is heel erg oui oui. Het ruighartige, licht mopperige dat dit Noord-Franse rood zo eigen maakt. Donker, sappig, bessig, rokerig en paprika die erop gebrand is om wat zoet te geven. Mild opportunistische braam kende een kortstondige affairette met een jong laurierblaadje. Wat kloeker dan de 2018 die vorig jaar ten tonele verscheen. Proef vooral ook zijn hogere cuvée 'Les Chataigners'. 

wine-score-star
Rood
- Saumur-Champigny - Frankrijk
Producent: Pierre-Adrien Vadé cabernet franc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 23.99
wine-score-star
Rood
- Saumur-Champigny - Frankrijk
Producent: Pierre-Adrien Vadé
cabernet franc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 23.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.