Gran Reserva. En dat wordt niet onder stoelen of eikenhouten banken gestoken. Hand geplukt. Veertig jaar oude stokken. Ruim twee jaar op nieuw Frans eiken en vervolgens nog twee jaar de kalmte bewaren op fles. Nu is 2011 overigens een jaar dat PC Hooftstraat aanpak aankan. De oogst is de boeken ingegaan als 'excelente'. En je hoeft er niet echt Spaans voor te spreken om te weten dat dit 'excellent' betekent.
Mooie, belegen stijl al. Het najaar lonkt in geur en smaak. Herfststilleven in het glas. Te actief rood en zwart fruit al jaren geleden tot kalmte gemaand. Secundaire impressies. Gedroogde pruimen en kersen in een rieten mand. Truffel, gedroogde bladeren, zwarte thee, leer en paddenstoel. In de verte de rook van de jachthut. Daar zal ongetwijfeld iets op het vuur staan dat zich bij deze Gran Reserva thuishoort. De afgehangen haas? Het nu niet meer zo wilde zwijn?