Túyyo Gran Reserva - De Grote Hamersma

Túyyo

Gran Reserva 2011
Geproefd op 29 november 2021

Gran Reserva. En dat wordt niet onder stoelen of eikenhouten banken gestoken. Hand geplukt. Veertig jaar oude stokken. Ruim twee jaar op nieuw Frans eiken en vervolgens nog twee jaar de kalmte bewaren op fles. Nu is 2011 overigens een jaar dat PC Hooftstraat aanpak aankan. De oogst is de boeken ingegaan als 'excelente'.  En je hoeft er niet echt Spaans voor te spreken om te weten dat dit 'excellent' betekent. 

Mooie, belegen stijl al. Het najaar lonkt in geur en smaak. Herfststilleven in het glas. Te actief rood en zwart fruit al jaren geleden tot kalmte gemaand. Secundaire impressies. Gedroogde pruimen en kersen in een rieten mand. Truffel, gedroogde bladeren, zwarte thee, leer en paddenstoel. In de verte de rook van de jachthut. Daar zal ongetwijfeld iets op het vuur staan dat zich bij deze Gran Reserva thuishoort. De afgehangen haas? Het nu niet meer zo wilde zwijn? 

wine-score-star
Rood
- Ribera del Duero - Spanje
Te koop bij Prijs
Vino Túyyo € 50.00
wine-score-star
Rood
- Ribera del Duero - Spanje
Te koop bij Prijs
Vino Túyyo € 50.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.