I Pentri l’Amore delle Api - De Grote Hamersma

I Pentri

l'Amore delle Api 2019
Geproefd op 2 december 2021

'De wijngaard is de oorsprong van de wijn, de kelder is haar wieg.' Ziehier het motto van I Pentri, wijnhuis in het woeste zuidelijke Italiaanse Campania alwaar de fianodruif zich zo op zijn gemak voelt. En daar wordt ie helemaal in de watten gelegd.

Natuurlijke bescherming valt hem ten deel. Salie (gebruikt mevrouw Hamersma alleen in de keuken, propolis (gebruiken bijen om ongewenste kieren en gaten in hun korf te dichten) en algen (gebruikt de schoonheidsspecialiste van mevrouw Hamersma om haar huidje jong en soepel te houden), worden ingezet om de wijnranken in conditie te houden. En onkruid tiert welig om gewenste insecten aan te trekken. l'Amore delle Api betekent dan ook niets anders dan 'uit liefde voor de bijen.' 

En voor wie van wijn houdt, komt vervolgens ook aan zijn trekken. Rijpe, ronde bianco, met een milde molligheid, een hazelnootvetje, een zweempje gentiaan en - jazeker - een honingzoetje. Haal 'm snel uit zijn wieg en leg 'm in de koelkast. De nieuwe 2019 oogst is overtuigender dan ooit tevoren. 

wine-score-star
Wit
- Beneventano - Italië
Producent: I Pentri fiano >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 17.99
wine-score-star
Wit
- Beneventano - Italië
Producent: I Pentri
fiano >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 17.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.