Weingut Bernhard Koch Pinot Meunier Rosé Brut - De Grote Hamersma

Weingut Bernhard Koch

Pinot Meunier Rosé Brut
Geproefd op 2 december 2021

Hoewel inmiddels zelfs de meest wereldvreemde geheelonthouder weet dat er meer Duitse wijn is dan de literpakken liebfraumilch die hem ooit deden besluiten als een heremiet te leven, ver van de duivelse verlokkingen van de wufte wereld, lopen bij het horen het woord ‘sekt’ menigeen nog de koude rillingen over de rug.

Die plastik knalkurk! Dat aroma van een nimmer gereinigd chemisch toilet. Die gebitsverwoestende laffe zoetheid gecombineerd met maagwand schurende zuren.

Zulke sekt is gelukkig de liebfraumilch achterna, richting vergetelheid.

Er is echte sekt. Sekt die fatsoenlijke mousserende wijn is. Sekt die zelfs verrukkelijke mousserende wijn is.

Zoals deze van Bernhard Koch. Vervaardigd in het deftige Duitse wijngebied de Pfalz van champagnedruif pinot meunier, waarbij de schillen even hebben mogen meegisten om de wijn een kleur als de rozevingerige dageraad te geven. Geur en smaak zijn al even teer en verfijnd, de afdronk goed droog maar niet strakzuur. Als er niet sekt maar champagne op het etiket had gestaan had was de prijs een vuistvol tientjes geweest.

wine-score-star
Rosé Mousserend
- Pfalz - Duitsland
Producent: Weingut Bernhard Koch pinot meunier >
12,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 13.95
wine-score-star
Rosé Mousserend
- Pfalz - Duitsland
Producent: Weingut Bernhard Koch
pinot meunier >
12,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 13.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.