Castel de Santueri Rouge - De Grote Hamersma

Castel de Santueri

Rouge 2019
Geproefd op 2 december 2021

Heeft als regio Illes Ballears op het label staan. Maar tunen we wat verder in dan blijkt het Mallorca te zijn, het eiland waar meer Duitsers wonen dan Spanjaarden. Goede smaak kan de wijnliefhebbers onder hen niet ontzegd worden. Erg goede tinto. Leuk ook: voldoende onalledaagse druiven in de blend om nieuwsgierig te worden. Callet en manto negro. 

De eerste is ooit uitgemaakt voor palomino fino en kruising met villardel, ook al zo bekend. Maar is toch echt een autochtone (mag dat woord nog?) onvervalste Mallorca-druif. Voorts is daar de manto negro. Ook een puike Mallorquin. En waarschijnlijk een kruising van twee nog duisterder types van het eiland, de sabaté en de callet cas concos. Anyway, de cabernet sauvignon kennen we al een tijdje. En deze opmerkelijke rode nu ook. Vlezig, gespierd en zonnig. Nadruk op rijp en veel rood fruit: vooral framboos en aardbei. Pruim erbij. Veel zoete specerij. Aanrader bij Wurst of varkensgebraad. 

wine-score-star
Rood
- Mallorca - Spanje
Producent: Castel de Santueri cabernet sauvignon >callet >manto negro >
13,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 13.99
wine-score-star
Rood
- Mallorca - Spanje
Producent: Castel de Santueri
cabernet sauvignon >callet >manto negro >
13,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 13.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.