Domaine des Ronces Brut Nature - De Grote Hamersma

Domaine des Ronces

Brut Nature
Geproefd op 3 december 2021

Je moet maar durven. Terwijl oogstjaar na oogstjaar de natuur zijn deel opeist kiest de jonge Kevin Mazier ervoor om in het obscure Orbagna vader Michel bij te staan op het familiedomein. Alsof de beproevingen van de natuur nog niet genoeg zijn wordt het pad van afzien en noeste arbeid bewandeld, de weg van de biodynamie. De naam van het domein 'ronce' (braam) lijkt perfect gekozen. Wil je het sappige fruit, dan moet je je weg weten met de prikkende doornen. 

Inmiddels lijken Kevin en Michel perfect in balans te zijn met elkaar, met hun wijnkelder en hun druivenstokken. Deze biobubbel van 100% chardonnay is met zijn 24 maanden gistrijping volwassener dan menig champagne. Zacht, rijp, rinse appel, sappige peer en omarmende amandelbloesem. Je zou bijna zeggen dat je het pure, vriendelijke landschap van de Jura proeft. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Crémant du Jura - Frankrijk
Producent: Domaine des Ronces chardonnay >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 20.65
wine-score-star
Wit Mousserend
- Crémant du Jura - Frankrijk
Producent: Domaine des Ronces
chardonnay >
12%
droog
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 20.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.