Weingut Lichti & Astroh Chardonnay trocken ‘S’ - De Grote Hamersma

Weingut Lichti & Astroh

Chardonnay trocken 'S' 2019
Geproefd op 5 december 2021

Geef toe: Lichti & Astroh. Klinkt toch een beetje als een duo dat in de voorronde van de Duitse versie van het Cameretten Festival is gesneuveld. Is echter het  jonge wijnbedrijf van Freya Lichti en Axel Strohschneider dat in 2019 begon met produceren.  Zij groeide op in het ouderlijke Weingut Lichti, studeerde international management in Montpellier, liep stage in Champagne en in de Pfalz bij Weingut Dr. Bürklin Wolf waar ze in 2015 ook aan de slag ging.  

Alex gaf zijn studie filosofie en kunstgeschiedenis op om op de wijnuniversiteit Geisenheim te gaan studeren. Op zijn beurt liep hij vervolgens in de Rheingau stage bij Georg Breuer en Schloss Johannisberg en in Oostenrijk bij Bründlmayer in het Kamptal. Inderdaad, bepaald niet de minsten. En dat is Schlossweingut Graf Hardegg evenmin waar 4,5 jaar bedrijfsleider en keldermeester was om daar ook de transitie naar biodynamie te bewerkstelligen. Enfin, we treffen we nog meer op zijn cv? Dat hij van 2010 tot 2018 werkte als Aussenbetriebsleiter bij Weingut Dr. Bürklin Wolf. 

En kijk aan wie hij daar tegen het lijf liep: Freya. Liefde op het eerste gezicht? Zeker. Voor elkaar. En voor wijn., dat spreekt. Liefdesbaby? Jawel, flessen met hun naam op het etiket, gevuld met wijn afkomstig van de wijngaarden Kirschgarten en Steinbuckel, samen niet meer dan 4 hectare, gelegen op het 18,5 hectare grote ouderlijk bedrijf van Freya.  

Onder het motto 'No strategies against nature' kwam hun chardonnay tot ons. Is weliswaar een Pfalz wijn maar dient zich als Landwein door het leven te bewegen. Nu denken we niet dat Lichti & Astroh daar mee zitten. Misschien wel omdat er tijdens een rondje blindproeven werd gedacht dat het panel hier te maken had met een heel goede chardonnay uit de Jura. Het florachtige, de sherrytoets die werd aangeslagen, het witte fruit, de roostertoontjes die achter de sherrytoets doorklonken, de paddenstoelendans, de knerpende witlofbitters op een kiezelondergrond, de zilten en de zuren.

Pracht première. Droomdebuut.  

wine-score-star
Wit
- Landwein - Duitsland
Producent: Weingut Lichti & Astroh chardonnay >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 22.50
wine-score-star
Wit
- Landwein - Duitsland
Producent: Weingut Lichti & Astroh
chardonnay >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 22.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.